Bilgi Köyü Montessori Anasınıfı

Bilgi Köyü Montessori Anasınıfı

17.12.2018 291

Bilgi İlkokulu Montessori Anasınıfı açılışı yapılmıştır. Bilgi İlkokulu Okul  Öncesi Öğretmeni Fatma ÇELEBİ´nin Bilgi Köyü Montessori Anasınıfı için yazmış olduğu mektup ve resimler aşağıda yer almaktadır.




Ben Fatma ÇELEBİ ,
19 Ekim 2016 tarihinde Van'ın Çatak ilçesinin Bilgi Köyüne Okul Öncesi Öğretmeni olarak atandım. İlk geldiğimde sınıfımın maddi imkansızlıklar yüzünden eksikliği beni derinden etkiledi ve köyde gerçekleştireceğim hedeflerimi birbir not aldım. Batıda eğitim gören öğrencilerden ne farkları vardı ki buradaki minik kalplerin. Eğitimdeki fırsat eşitliğini sınıfımıza da yansıtmalıydık. Maddi olarak imkanlarım sınıfın donanımlı bir hale getirilmesine kesinlikle fırsat vermiyordu tam da bu sırada BTF ile tanıştım. Köy okulları destek fonlarına başvuruda bulundum ve bize dönüş sağladılar ve umudumuzu canlandırdılar.

Bizlere desteklerini esirgemeyen BTF ailesinin gönderdiği materyaller ,Sayın Kaymakamımız Hamza TÜRKMEN beyfendinin yaptırmıs olduğu mobilyalar ve kendi tasarımlarımla Montessori Anasınıfı oluşturmak için artık hazırdım ve 2,5 yıllık emekler sonucunda bugun sınıfımızı oluşturduk. Gururla  söyleyebilirimki bizler başardık . Azim ettik, çok emek verdik ,gece güdüz çalıştık ,ürettik, hayal ettik ve başardık. İmkansız kelimesinin ne kadar anlamsız ve umutsuzluk dolu olduğunu gösterdik. Bir öğretmen hayal edip çalıştığı taktirde imkansızlık yoktur. Tabi bu aşamada bizlere destek olan kişiler de çok önemli .

Bilgi Anasınıfı Sanat Merkezi ,öğrencilerimiz bu merkezde akrilik boya, guaj boya, sulu boya, kuru boya, pastel boya, yağlı boya malzemeleriyle Usta Joan Miro'nun eserlerini yapıp Sürrealizmi tanıyorlar. Şövale ,tuval ,palet ve fırça kullanıp modern sanat çalışmalarıyla ufuklarını genişletiyorlar.Çünkü onlarda artık biliyorlar Ataları demiştir ki ' Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.'



Müzik ve Dramatik Oyun Merkezindeki materyalleri aktif olarak kullanan güzel yürekli öğrencilerimiz sanatın ,müziğin güzelliğini keşfetmektedirler. Ve yine öğrecilerime öğrettiğim şudur ki ;Bir millet sanat ve sanatkardan yoksunsa , tam bir hayata sahip olamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

Bir lider düşünün ki ülkesi savaş halindeyken bile Matematik ve Geometriyle ilgilenip birde kitap yazsın. Bizler ulu bir liderin miraslarıyız elbette Matematik  ve Geometri  temel öğretim hedeflerimizden biridir. Anasınıfımızda Matematik materyalleri öğrencilerin zihinlerini geliştirip bilişsel zekalarını arttırmaya yönelik olarak raflarda can bulmuştur.Öğrenciler büyük bir keyifle matematiği keşfedip ,korkularından uzaklaşmaktadırlar.

Fen Merkezimiz, Atamızın 'Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir.'  sözünü öğrencilere yansıtmak oluşturulmuştur. Mikroskop, deney malzemeleri, meslek tanıtım materyalleri, gezegenler, küreler, haritalar ,iskeletler ve daha birçok materyal. Desteklerinize şekil verdim uzun ve emek dolu bir süreçti ,sizler sayesinde başardık. Bilgi Köyü Montessori Anasınıfı hayırlı uğurlu olsun. İYİ Kİ VARSINIZ.

Minik Kalpli Köy Öğretmeni
Fatma ÇELEBİ
Van'dan Sevgiler.

17-12-201817-12-201817-12-201817-12-201817-12-201817-12-201817-12-201817-12-201817-12-201817-12-201817-12-201817-12-201817-12-2018